Loopia Webbhotell – Vårt korta omdöme

Vi har fått i uppdrag att betygsätta Loopia Webbhotell och skriva vad vi tycker om dem som webbhotell. Vi har inte varit kunder hos dem mer än drygt 6 månader när detta skrivs så vi kan inte ge ett omdöme som gäller längre tillbaka än så.

Loopia Webbhotell - KaffekopparDet var enkelt att komma igång med Loopia och även om deras kontrollpanel är unik med ett gränssnitt jag aldrig tidigare mött i branschen så tog det inte speciellt lång tid att lära sig navigera och komma åt funktionerna man önskar.

Det viktigaste för mig är att ett webbhotell levererar en stabil lösning till ett rimligt pris. Webbhotellet ska dessutom ha alla funktioner som behövs just nu och även funktioner som kan tänkas behövas vid ett senare skede. De ska alltså erbjuda en komplett lösning där man dessutom har plats att växa lite. Jag tycker Loopia fyller den funktionen utmärkt för oss.

För många privatpersoner och företag skulle nog Loopia fungera väldigt bra, men de är inget webbhotell som erbjuder väldigt mycket utrymme och trafik för hemsidan. För privatpaketet har du 5 GB utrymme vilket räcker långt för en privat hemsida eller blogg, men och andra sidan finns det många fall där det inte räcker. Det samma gäller trafikgränsen på 50 GB varje månad. Skulle bloggen bli välbesökt med tusentals besökare om dagen så behöver man se sig om efter andra lösningar eller betala extra för mer utrymme eller trafik.

Detta är också den enda nackdelen jag kan se med Loopia. Även om man förmodligen har pengarna att kosta på sig detta om det blir ett problem så finns det andra alternativ i samma prisklass som är betydligt givmildare på den biten.

Betyg: 4 av 5